FAİK KOPARAN

FAİK KOPARAN

ÖZGEÇMİŞİ

1941 yılında Nevşehir´de doğdu. Evli ve üç kız çocuk babasıdır. İlköğrenimini Nevşehir´de, Ortaöğrenimini İstanbul Haydarpaşa Lisesinde tamamladı. Babası Mehmet Koparan´la otomotiv sanayi olmak üzere, çeşitli alanlarda ticaret faaliyetlerinde bulundu. Muhterem babası ile hayat okulu adı verilen yaşamında, muazzam tecrübe ve sosyal hayat birikimi, onu,  doğru ve yararlı işler yapmaya yönlendirmiştir. 

Ancak bu yoğun çalışma temposu yükseköğrenim okumasına engel olmuştur. İçinde uhde olarak kalan yükseköğrenim arzusunu gelecek nesillerin okuyacağı modern eğitim kurumlarına katkı sağlayarak gidermektedir. 

Ayrıca Siyami Ersek Hastanesi II. Cerrahi Kliniği´nin de donatımını yaptırarak; halkımızın istifadesine sunmuş, insanımızın memnuniyet ve duasını almıştır. 

Faik KOPARAN Ataşehir İlçemizin 24 derslikli ilköğretim inşaatını tamamlayarak eğitim gönüllüsü olarak geleceğimizin mimarı çocuklarımıza hayırlı yatırımlar yapmıştır.

Okulumuzun ise beş sınıfının bütün araç-gereç ve diğer donanımı, tüm idareci odalarına ait gerekli donanımı sağlamıştır. 

Kendisi eğitim için her zaman seferber olmuş, bunun bir vatandaşlık görevi bilmiş, ülkesi için bir eğitim neferi olarak anılmasından onur ve gurur duymuştur. 

Bundan sonraki süreçte de eğitim için yapılacak çalışmalarda da kendisine düşecek sorumlulukları yapmayı görev bilmektedir. 

Faik KOPARAN hayat felsefesi olarak, çalışkanlık, doğruluk ve dürüstlüğü ilke edinmiştir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, ülkesini, milletini ve insanlığı seven bir anlayışla hizmet etme gayretini sürdürmektedir.

09.04.2013 2710

Ekleyen: Serhan KÜÇÜKER