Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı / Bakım Hizmetleri ve Makyaj

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı / Bakım Hizmetleri ve Makyaj

 

ALANIN TANIMI: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı altında yeralan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

ALANIN AMACI: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı altında yeralan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

12.04.2013 4060

 

DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI

1. SAÇ BAKIMI Tanımı: Kuaförün sahip olduğu, saç şekillendirme, saç renklendirme, saç kesimi ve saç bakımı yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında kuaförlük mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

2.GÜZELLİK HİZMETLERİ Tanımı: Güzellik uzmanın sahip olduğu, yüz ve vücut bakımı ile ilgili temel işlemleri tekniğine uygun yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında güzellik uzmanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

3. VÜCUT BAKIMI VE MASAJ Tanımı: Vücut bakımı ve masaj elemanının sahipolduğu, özel masaj ve vücut bakımlarıyla ilgili işlemleri tekniğine uygun yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında vücut bakımı ve masaj bakım elemanı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır

4.MAKYAJ Tanımı: Makyaj elemanının sahip olduğu, makyaj,artistik ve plastik makyaj, ileri makyaj teknikleri ileilgili işlemleri tekniğine uygun yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında makyaj elemanı (makyöz-makyör) mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

GİRİŞ KOŞULLARI Öğrencilerin sağlık durumu, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmalıdır.
İSTİHDAM ALANLARI Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanından mezunolan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Bayan ve erkek kuaför salonlarında,

2. Güzellik salonları ve merkezlerinde,

3. Masaj salonları ve merkezlerinde,

4. Kaplıca ve banyo tesislerinde,

5. Termal otellerde,

6. SPA, thallosso terapi ve bakım merkezlerinde,

7. Spor merkezleri ve salonlarında,

8. TV kanallarında,

9. Tiyatro salonlarında,

10. Sinema stüdyolarında,

11. Kozmetik satış noktaları,

12. Kozmetik imalatçılarında,

13. Kamu kurum kuruluşları içerisindeki kuaför ve güzellik salonları vb. yerlerde çalışabilirler.

 

Fotoğraflar için aşağıdaki linke tıklayınız >>> 

fotograf_galerisi_1204270.html

 

 

Ekleyen:Serhan KÜÇÜKER