OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ



Ataşehir Özel Eğitim Meslek Okulu İstanbul’da eğitilebilir engelli çocuklara yönelik 49 okul ve 12 iş okulundan biri olarak MEB Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 01.12.2010 tarihli onayı ile açılmıştır. Eğitim öğretime 14 Şubat 2011 tarihinde başlamıştır.

25.03.2013 8110

   Türkiye’de doğuştan veya ilerleyen yaşlarda yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı küçük yaşta engelli olmanın yükünü omuzlarında taşıyan milyonlarca çocuk ve aile bulunuyor ve ne yazık ki her engelli çocuk özür durumuna uygun bakım, eğitim ve rehabilitasyon imkanlarından yararlanamadığı için büyük sıkıntılar yaşıyor.

   Ataşehir Özel Eğitim Meslek Okulu yukarıda belirttiğimiz sorunların bir parça da olsa önüne geçmeyi eğitilebilir engelli çocukların gerekli eğitim ve rehabilitasyon imkanı sunarak toplumla bütünleşmelerini amaçlayan büyük bir proje olarak planlanmıştır.

   Okulumuz eğitilebilir zihinsel engelli öğrencilere normal eğitim veren meslek lisesi okuludur. Okulumuza ilköğretimi tamamlayan, Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından yönlendirilmiş öğrenciler alınmaktadır. Eğitilebilir gençlerin meslek edindiği atölye çalışmalarının ağırlıkta olduğu okulumuzun eğitim süresi 4 yıldır. Sınıflarımızın mevcudu en fazla 10 öğrenciden oluşmaktadır. Mezun olan öğrencilerimize İş Okulu diploması verilmektedir.

   Okulumuzun amacı: İlköğretim sonrası 27 yaşından gün almamış öğrencilerimizin

                  * Temel yaşam becerilerini geliştirmek,

                  * Topluma uyumlarını sağlamak,

                  * İş ve mesleğe yönelik bilgi ve beceri kazandırmaktır.

 

Amaçlarımız arasında bireyin başkalarına yük olmadan tüketici konumundan üretici konumuna geçmelerini sağlayarak topluma kazandırılmasıdır. Amacımızı gerçekleştirmek için bireylerin hazırlık sınıfında ilgili kurulumuz tarafından ilgi, beceri ve yeteneğini tespit ederek o yöndeki mesleki çalışmalara almaktayız. Çocuklarla yaptığımız çalışmalar doğrultusundaki tespitlerimize göre öğrencilerimizin ikinci yıllarında (10. sınıfta) atölyelere ve iş yerlerine yönlendirmeleri yapılmaktadır.

 

 

  

 

 Ekleyen: Serhan KÜÇÜKER