Okulumuza Kayıt Koşulları

Okulumuza Kayıt Koşulları

Okulumuza Hangi Öğrenciler Başvurabilir? 

 

İlköğrenimlerini tamamlayan, genel ve mesleki programlarına devam edemeyecek derecede öğrenme güçlüğü çeken ve 27 yaşından gün almamış özel eğitime ihtiyacı olan bireyler başvurabilir. Bu öğrencilerin sağlık raporlarıyla birlikte Rehberlik Araştırma Merkezlerine müracaat etmeleri ve RAM tarafından okulumuza yönlendirilmeleri gerekmektedir.

08.05.2013 4657

 


 

İlköğretimini tamamlamış, genel ve meslek eğitime ortaöğretim programlarına devam edemeyecek durumda olan, 27 yaşından gün almamış, hafif düzeyde zihinsel engelli olan, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak, iş ve mesleğe yönelik bilgi ve beceriler kazandırmak amacıyla açılan lise statüsünde resmi bir devlet okuludur.

 

Okulumuzda dersler sabah saat 9.40'da başlar, öğleden sonra 14.50'de biter. Okulumuzda öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilir. Öğrencilerin okulumuza ulaşımı okul servisleriyle ücretsiz olarak sağlanır. Öğrencilerin zorunlu belirli bir kıyafeti yoktur, okula uygun rahat bir kıyafetle gelmeleri yeterlidir.

 


 

KESİN KAYIT SIRASINDA İSTENEN BELGELER ŞUNLARDIR:

1- RAM Yönlendirme Raporu

2- Öğrencinin Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3- Anne ve Babanın Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

4- En Son Mezun Olduğu Okuldan Öğrenim Belgesi

5- Engel Durumunu Gösteren Sağlık Raporu

6- İkametgah Belgesi

7- 6 Adet Vesikalık Fotoğraf

 


 

 

Ekleyen: Serhan KÜÇÜKER