Ataşehir Özel Eğitim Meslek Okulu

Vizyon: Vizyon: 27 yaşından gün almamış, hafif düzeyde eğitilebilir öğrencilerimizin seviyelerine uygun ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yapabilecekleri bir iş ve mesleğin temel becerilerini kazanmalarını kendine, ailesine ve topluma yararlı, üretici birer yurttaş olarak yetişmelerini, sahip oldukları yeteneklerini kapasiteleri oranında kendileri için mümkün olabilecek en üst seviyeye gelmesini ve toplum içinde kendilerine yeterli olabilmesini sağlayacak bilgi, beceri ve sosyal olanakları sunmayı amaçlayan bir anlayışıyla hizmetimizi sürdürmekteyiz.

Misyon: Misyon: Özel eğitim gerektiren öğrencilerimizin, yeterlilik ve yetenekleri doğrultusunda ve ölçüsünde, yaşam becerilerini geliştirmek, öğrenme gereksinimlerini karşılamak, topluma uyumlarını sağlamak, işe ve mesleğe hazırlamak, yetişmiş personelimizle geliştirilmiş eğitim program ve yöntemleri uygulayarak özel eğitim gerektiren bireylere hizmet vermektir. Oluşturduğumuz güven ortamı ile öğrencilerimizde var olan cevher ve potansiyeli ortaya çıkararak geliştirmek, kendi kendine yetebilir seviyeye getirmek, her seviyede ve farklılıkları olan öğrencilerin eğitim öğretim ihtiyaçlarını sezinlemek, bunları programlamak ve uygulamak okul, aile ve çevredeki kuruluşlarla işbirliği ile öğrencilerimizi hayata hazırlamak için varız.

Başarılar: Başarılar: 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen “Özel Eğitim Bireyleri Bilgi Yarışmasında“ okulumuz İstanbul birincisi olmuştur. 2017-2018 Eğitim Öğretim Dönemi “Resim Tamamlama Yarışmasında” İstanbul Birincisi olduk. Ayrıca her yıl düzenlenen Uluslararası Özel Sporcular Atletizm Şenliklerinde birinciliklerimiz, ikinciliklerimiz ve üçüncülüklerimiz mevcuttur.

Saatler: 09:40-14.50
Yabancı Dil: YOK.
Servis Bilgisi: Okulumuzdaki öğrenciler "Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Öğrencilerin Okullara Erişiminin Sağlanması İçin Ücretsiz Taşınması Projesi” kapsamında 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında 17 servis aracıyla taşınmaktadırlar.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuz puanla öğrenci almamaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: ----
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: ---
Sportif Etkinlikler: Okulumuz bölgesel tüm sportif etkinliklere katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: ---
Proje Çalışmaları: Var.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Var.
Kontenjan Bilgileri: ---
Diğer Hususlar: ---

WEB - https://atasehirisokulu.meb.k12.tr

Adres - Atatürk Mahallesi 2. Cadde No. 4 Ataşehir / İSTANBUL

Öğretim Şekli :TAM GÜN NORMAL EĞİTİM

Yerleşim Yeri - Okulumuz; Vali Muammer GÜLER Öğrenci Yurdu, Kadriye Faik Koparan İlkokulu, Sait Cordan Ortaokulu ve Özel Eyüboğlu Ataşehir İlköğretim Okulunun arasında bir noktada bulunmaktadır.

Adres - Atatürk Mahallesi 2. Cadde No. 4 Ataşehir / İSTANBUL

Ulaşım Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Çekmeköy, Sultanbeyli gibi bölgelerden okulumuza direkt ulaşım mevcuttur. Bir çok otobüs ve minibüsün geçiş güzergahında bulunmaktayız. Okulumuz, gümrük binasına yakın bir mesafede bulunmaktadır..

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl Merkezine 35 km , İlçe Merkezine ise yaklaşık olarak 1 km uzaklıktayız..